Kalapullat hauesta
Kalapullat hauesta maustetaan aasialaisittain kookoksella, chilillä ja inkiväärillä. Rapean pinnan salaisuus piilee huolellisessa ruskistamisessa.
Ainekset
Kalapullat hauesta:
- 500 g haukifileetä tai muuta vaaleaa kalaa
- 1 ison limetin mehu
- 1 dl kookoskermaa
- 2 keltuaista
- 2 rkl maizenaa
- 1-2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl kalakastiketta
- ¼ tl chiliä
- 1/2 tl suolaa
keittämiseen
- kalalientä
Ruskistamiseen
- öljyä
- pala kurkumaa
Valmistusohje
Kalapullat hauesta tehdään helposti näin:
1. Paloittele haukifilee. Pane kylmät kalapalat monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Lisää kookosmaito, keltuaiset, mausteet ja maizena. Sekoita massa tasaiseksi.
2. Kuumenna kalaliemi kattilassa. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tai kahden lusikan avulla pyöryköitä. Kypsennä aina viisi pyörykkää kerrallaan kalaliemessä. Pyörykät ovat kypsiä liemen pintaan noustessaan. Anna pyöryköiden valua kuiviksi.
3. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä, lisää väriksi pari hyppysellistä kurkumaa. Paista haukipyörykät ruskeiksi juuri ennen tarjoamista ja tarjoa niiden kanssa makeaa chilikastiketta, riisiä ja kirpeitä kurkkuja.
Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous