8.5.2012

Kalapullat hauesta

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g haukifileetä tai muuta vaaleaa kalaa
1 ison limetin mehu
1 dl kookoskermaa
2 keltuaista
2 rkl maizenaa
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl kalakastiketta
¼ tl chiliä
0.5 tl suolaa

keittämiseen

kalalientä

Ruskistamiseen

öljyä
pala kurkumaa

Valmistusohje

1. Paloittele haukifilee. Pane kylmät kalapalat monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Lisää kookosmaito, keltuaiset, mausteet ja maizena. Sekoita massa tasaiseksi.

2. Kuumenna kalaliemi kattilassa. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tai kahden lusikan avulla pyöryköitä. Kypsennä aina viisi pyörykkää kerrallaan kalaliemessä. Pyörykät ovat kypsiä liemen pintaan noustessaan. Anna pyöryköiden valua kuiviksi.

3. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä, lisää väriksi pari hyppysellistä kurkumaa. Paista pyörykät ruskeiksi juuri ennen tarjoamista ja tarjoa niiden kanssa makeaa chilikastiketta, riisiä ja kirpeitä kurkkuja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi