25.6.2017

Kalapullat ja helppo hollandaisekastike

Teksti: taina Salovaara Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kalapulliin on kätketty pieneksi silputtua kylmäsavulohta.

Ainekset

300 g vaalealihaista jauhettua kalaa (haukea, ahventa, kuhaa)
75 g kylmäsavulohta
1 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
3 rkl silputtua tilliä ja ruohosipulia

kastike

100 g voita
2 keltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieneksi silpuksi. Sekoita korppujauhot, ranskankerma ja munat keskenään. Anna turvota hetki. Lisää jauhettu kala, lohisilppu ja mausteet. Kuumenna 5 dl kalalientä kattilassa.

2. Tee massasta käsin tai kahden lusikan avulla pieniä pyöryköitä. Keitä aina 5 pyörykkää kerrallaan kypsäksi poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on noin 3 minuuttia. Paista pyöryköihin kaunis pinta voissa paistinpannulla.

3. Sulata voi. Pane keltuaiset, sitruunamehu ja vesi korkeaan kannuun. Käynnistä sauvasekoitin ja valuta samalla voisula kannuun ohuena nauhana. Kaada kastike takaisin kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa. Älä keitä. Mausta suolalla.

Lisää meheviä kalapullia:

aasialaiset kalapullat

Aasialaiset kalapullat

kalapullat kookosliemessä

Kalapullat kookosliemessä

kalapullat ja kirpeä kastike

Kalapullat ja kirpeä kastike

Kotiliesi.fi: Kalapullat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi