Reseptit

Kalapullat ja kirpeä kastike

Kalapullat onnistuvat monitoimikoneella käden käänteessä. Pyörykät voi kypsentää joko keittämällä tai pannulla paistaen. Raikas sitrus-kermakastike viimeistelee herkullisen makumaailman.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapullat

  • 500 g fileoitua kalaa
  • 2 viipaletta valkoista leipää
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl kala- tai hummerifondia
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl chiliä tai cayannepippuria
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 3 rkl silputtua tilliä

Kastike

  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Kalapullat ja kirpeä kastike tehdään helposti näin:

1. Käytä kalapullataikinan valmistamiseen monitoimikoneen hienonnusterää. Paloittele kalafileet kulhoon. Lisää kuorettomat leipäviipaleet, kerma, munat, fondi ja mausteet. Jauha massa sileäksi. Lisää silputtu tilli. Anna taikinan maustua jonkin aikaa.

2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tai kahden lusikan avulla pieniä pullia. Kypsennä pullia miedosti poreilevassa kalaliemessä keittämällä pari minuuttia tai höyrykattilan siiviläosassa 5 minuuttia. Jos käytät kypsennykseen kalalientä, säästä se kastikkeen pohjaksi.

3. Mittaa kastiketta varten kalaliemi, kerma, sitruunamehu ja mausteet kattilaan. Keitä pari minuuttia ja suurusta kastike Maizena-suurusteella. Anna kiehua minuutin verran. Lisää kaprikset ja ruohosipuli valmiiseen kastikkeeseen.

Lisää kalapullia ja -pihvejä:

kalapullat kookosliemessä

Kalapullat kookosliemessä

ahvenpullat

Ahvenpullat

helpot kalapihvit

Helpot kalapihvit

Kotiliesi.fi: Kalapullat sinappikastikkeessa

X