Kalapullat ja kirpeä kastike
Kalapullat onnistuvat monitoimikoneella käden käänteessä. Pyörykät voi kypsentää joko keittämällä tai pannulla paistaen. Raikas sitrus-kermakastike viimeistelee herkullisen makumaailman.
Ainekset
Kalapullat
- 500 g fileoitua kalaa
- 2 viipaletta valkoista leipää
- 2 dl kermaa
- 1 rkl kala- tai hummerifondia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl chiliä tai cayannepippuria
- 1/4 tl valkopippuria
- 3 rkl silputtua tilliä
Kastike
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
- 1 rkl kapriksia
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Kalapullat ja kirpeä kastike tehdään helposti näin:
1. Käytä kalapullataikinan valmistamiseen monitoimikoneen hienonnusterää. Paloittele kalafileet kulhoon. Lisää kuorettomat leipäviipaleet, kerma, munat, fondi ja mausteet. Jauha massa sileäksi. Lisää silputtu tilli. Anna taikinan maustua jonkin aikaa.
2. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tai kahden lusikan avulla pieniä pullia. Kypsennä pullia miedosti poreilevassa kalaliemessä keittämällä pari minuuttia tai höyrykattilan siiviläosassa 5 minuuttia. Jos käytät kypsennykseen kalalientä, säästä se kastikkeen pohjaksi.
3. Mittaa kastiketta varten kalaliemi, kerma, sitruunamehu ja mausteet kattilaan. Keitä pari minuuttia ja suurusta kastike Maizena-suurusteella. Anna kiehua minuutin verran. Lisää kaprikset ja ruohosipuli valmiiseen kastikkeeseen.
Lisää kalapullia ja -pihvejä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous