kalapullat kookosliemessä
Reseptit

Kalapullat kookosliemessä

Kalapullat ovat mainettaan helpompia valmistaa. Tämä resepti toimii loistavasti myös hauesta, tehosekoitin kun tekee viimeisistäkin ruodoista selvää. Mausteinen, mutta täyteläinen kookosliemi viimeistelee kala-aterian.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapullat:

  • 500 g kalaa fileinä (esim. lohta, kirjolohta, kuhaa tms.)
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl currya
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 1/2 tl suolaa

Kookosliemi:

  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 punainen tuore chilipalko hienonnettuna
  • 1 sitruunaruoho paloiteltuna
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 8 dl hyvää kala- tai äyriäislientä (noin)
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria

tarjoiluun:

  • riisiä tai nuudeleita

Valmistusohje

Kalapullat kookosliemessä tehdään helposti näin:

1. Paloittele jääkaappikylmät kalafileet ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Jauha kalapalat hienoksi massaksi. Lisää kaikki muut kalapullataikinan ainekset ja anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi. Nosta kulho jääkaappiin.

2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota chiliä, sitruunaruohoa ja inkivääriä hetki. Lisää kookosmaito ja kalaliemi sekä kaikki mausteet. Kiehauta ja anna liemen hautua miedolla lämmöllä kannen alla niin, että maut voimistuvat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Pyöritä kalapullataikinasta kylmällä vedellä kostutetuin käsin tasakokoisia kalapullia. Nosta kalapullat poreilevaan liemeen kypsymään. Kalapullat kypsyvät koosta riippuen 10–15 minuutissa.

4. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla tai korianterilla ja tarjoile keitetyn riisin tai nuudelien kanssa.

Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

X