kalapyörykät
Reseptit

Kalapyörykät

Kalapyörykät tehdään hauesta ja lohesta. Raikas piparjuurella maustettu kastike sopii ihanasti mehevien pyöryköiden makuun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapyörykät

  • 600 g nahatonta kalafileetä (esim. haukea + lohta)
  • 1 keitetty peruna
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria myllystä

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kalapyörykät tehdään helposti näin:

1. Paloittele kalafileet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi. Siirrä massa kulhoon.

2. Raasta peruna hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi voissa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori. Hienonna kaprikset.

3. Sekoita kaikki ainekset kalamassan joukkoon. Muotoile taikinasta kahden lusikan avulla tai kostutetuin käsin soikeita pyöryköitä. Paista pyörykät kypsiksi voissa pannulla.

4. Sekoita piparjuuritahna ja yrttisilppu kermaviiliin tai ranskankermaan, mausta ripauksella suolaa.

Katso myös: Kalapullat ja kirpeä kastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit

X