Reseptit

Kalaseljanka

Kalaseljankan kanssa suositellaan kermaviiliä ja tuoretta ruisleipää. Ne maistuvat hyvin tomaattipohjaisen keiton kylkiäisenä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirjolohifileetä
  • 2 porkkanaa
  • 5 perunaa
  • 1 purjosipuli
  • pala selleriä
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 4 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • noin 3 rkl tomaattipyreetä
  • sitruunamehua
  • oliiviviipaleita tai suolakurkkukuutioita
  • tilliä

Lisäksi

  • 2 dl (laktoositonta) kermaviiliä
  • ruisleipää

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi kirjolohi.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää maustepippurit, laakerinlehti kalaliemikuutio sekä selleri ja porkkanat. Keitä juurekset puolikypsiksi, lisää perunakuutiot ja purjoviipaleet.

3. Lisää kalapalat, kun kasvikset ovat kypsiä. Mausta keitto tomaattipyreellä, sitruunamehulla ja suolalla. Keitä hiljalleen muutamia minuutteja.

4. Lisää keittoon lopuksi oliiviviipaleet tai suolakurkkukuutiot sekä hienonnettua tilliä.

5. Tarjoa keiton kanssa kermaviiliä ja ruisleipää.

X