Reseptit

Kalastajan kirkas kesäkeitto

Kesäkeitto kuuluu satokauden alkuhuumaan ja silloin savustettu kala rikastaa keiton.

Teksti:
Metsästys ja kalastus -lehti
Kuvat:
Kari Hautala

Kesäkeitto kuuluu satokauden alkuhuumaan. Silloin savustettu kala rikastaa keiton.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalastajan kirkas kesäkeitto:

  • 8 dl vettä
  • 1 kevätsipuli pilkottuna
  • 1 pieni kukkakaali
  • 12 uutta perunaa
  • 4 pientä porkkanaa
  • 2 dl herneenpalkoja
  • 1 puntti tilliä
  • 1 kala kuten pieni siika ruodotto- maksi perattuna
  • 50 g voita
  • 1 tl sitruunatimjamia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • tarvittaessa suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi, lisää pestyt perunat kokonaisina sekä paloitellut raaputetut porkkanat ja pienityt kukkakaalit sekä pilkottu kevätsipuli. Anna kiehua kymmenen minuuttia.

2. Lisää kokonaiset herneenpalot. Kiehauta. Mausta keittopohja tillisilpulla ja voilla. Lisää paloiteltu ja ruodottomaksi siivottu kala. Anna kuumentua viisi minuuttia.

3. Tarkista suolaisuus ja mausta liemi yrtein ja pippurein.

Kesäiset kalakeitot syntyvät myös näillä ohjeilla:

kultainen ahvenkeitto

Kultainen ahvenkeitto

fiini ahvenkeitto

Fiini ahvenkeitto

kesäinen kalakeitto

Kirkaslieminen kalakeitto

Kotiliesi.fi: Keväinen kalakeitto

X