Reseptit

Kalat suolakuoressa

Suolakuoressa hautunut kala nautitaan uusien perunoiden aikaan sipulinvarsivoikastikkeen kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kalaa
  • 1 kourallinen ruohosipulia ja tilliä
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1.5 dl suolaa
  • 1 munan valkuainen
  • kimppu lepän oksia tai koivun vitsaksia

Valmistusohje

Aseta suomustamattomat kalat risujen päälle foliovuokaan. Peitä kalat ja täytä vatsaontelot yrttisilpulla, mausta valkopippurilla.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita vaahtoon suola, joka saa olla hienoa tai karkeaa. Peitä kala seoksella.

Grillaa kala kuoressaan kunnes kansi kovettuu ja kalan ruodot ovat irti. Kopauta kansi rikki ja tarjoa paahdetun leivän kanssa tai uusien perunoiden saattelemana.

X