Reseptit

Kalatahna laivälle

Reissueväät kannattaa pakata tiukaksi pinoksi voipaperin kanssa ja pistää kylmään odottamaan. Puristuksessa tahna leviää leipään ja eväät maustuvat meheviksi kuin voileipäkakku.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 savuahvenen lihat
  • 4 sellerinvartta
  • 1 omena
  • 4 etikkakurkkua
  • 100 g voita
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 nippu tilliä

lisänä:

  • jäävuorisalaattia
  • paprikarenkaita
  • 8 palaa ruispaahtoleipää

Valmistusohje

Perkaa kala ja hakkaa veitsellä tahnamaiseksi. Silppua sellerinvarret, omena ja kurkut sekä tilli.

Notkista voi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta voi sinapilla (tai currylla). Hierrä kaikki ainekset keskenään. Levitä tahna paahtoleiville ja kokoa leivät pinoksi. Tarjoa lehtisalaatin ja paprikan kanssa.

X