Reseptit

Kalatäyte nokkosletuille

Letut maistuvat myös suolaisilla täytteillä. Kokeile tätä kielenvievää kalatahnaa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 grillattua tai savustettua kalaa
  • 4 tomaattia +
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 4 kesäsipulia varsineen
  • nippu tilliä
  • 1 rkl kaprista
  • 2 dl kuohukermaa

lettukääröt kuorrutettuna:

  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Paloittele kypsä kala ja ruodi. Poista tomaattien kanta. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori. Säästä vesi. Lohko tomaatit karkeasti, silppua sipulit varsineen ja kiehauta tomaattivedessä. Lisää kuohukerma ja keitä lientä hiukan kokoon kunnes neste sakenee ja kasvikset soseutuvat kevyesti. Lisää kapris ja tillisilppu. Sekoita kalapalat joukkoon ja tarjoa nokkoslettujen täytteenä.

Lettukääröt kuorrutettuna:

Sekoita edellisen täytteen joukkoon 1 dl juustoraastetta ja varaa 1 dl kuorrutukseen. Täytä letut ja kääri rullalle. Kuorruta grillissä foliokaukalossa tai uunissa juustoraasteen kanssa.

X