Reseptit

Kalavoileipäkakku

16.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Koristele kakun pinta kirjolohiruusukkeilla sekä sitruunaviipaleilla ja reunat salaattisuikaleilla sekä yrteillä.

Ainekset

12 suurta viipaletta grahampaahtoleipää

Kostuttamiseen

2 dl kasvis- tai kalalientä (fondista) tai laimennettua sitruunamehua

Kalatahna

500 g lämminsavukirjolohifileetä tai muuta savukalaa
6 kovaksi keitettyä munaa
1 nippu ruohosipulia
1 nippu tilliä
400 g kevyttuorejuustoa
1 putkilo mätitahnaa

koristeluun

250 g kylmäsavustettua kirjolohta (katkarapuja)
1 sitruuna
salaattisuikaleita
yrttejä

Valmistusohje

Tee ensin kalatahna. Perkaa savukala nahattomiksi ja täysin ruodottomiksi paloiksi. Kuori munat. Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki täyteaineet tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Ota noin puolet tahnasta erikseen kakun kuorruttamiseen, pane se kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Käytä toinen puoli tahnasta kakun täytteeksi.

Poista leipäviipaleista kovat reunat ja leikkaa kaikki viipaleet samankokoisiksi paloiksi. Levitä neljä leipäviipaletta folion päälle ja kostuta ne.

Levitä puolet täytetahnasta leipäviipaleille. Levitä täytteen päälle toinen kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä päälle loput täytetahnasta ja peitä täyte lopuilla leipäviipaleilla. Kostuta nekin ja kääri leipä tiiviisti folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään. Peitä loput kalatahnasta ja pane se jääkaappiin.

Avaa folio ja nosta kakku tarjoiluvadille. Peitä kakku lopulla kalatahnalla. Koristele kakun pinta kirjolohiruusukkeilla (katkaravuilla) sekä sitruunaviipaleilla ja reunat salaattisuikaleilla sekä yrteillä.

VIHJE:
Voit tehdä kakusta lyhyemmän ja korkeamman. Käytä silloin kolme leipäviipaletta yhteen kerrokseen ja jaa täyte kolmeen osaan, sillä täytekerroksia tulee kolme.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *