Reseptit

Kalavokki

Kuhasta ja kasviksista syntyy nopea vokki. Tarjoa lisänä nuudeleita.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g fileoitua vaaleaa kalaa, esim. kuhaa
  • ¼ purjoa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni (noin 200 g) fenkoli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g siitakesieniä
  • 250 g esim. soba- tai täysjyvänuudeleita,
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sokeria
  • 100 g mungpavunituja
  • 1 rkl osterikastiketta

Valmistusohje

1. Suikaloi kalafilee. Halkaise purjopala ja huuhtele huolella. Suikaloi purjo. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuen ohuiksi lastuiksi. Pirskota fenkolien päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Pilko siitakesienet.

2. Keitä nuudelit runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuumenna vokkipannulla öljy ja currytahna keskenään. Lisää kasvikset, sienet, hienonnettu valkosipulinkynsi ja sokeri. Kääntele aineksia hetken aikaa.

4. Lisää pannulle kalasuikaleet ja paista niitä hetken aikaa varovaisesti käännellen. Huuhtele idut, valuta ja lisää pannulle osterikastikkeen kanssa. Anna itujen kuumentua.

5. Tarjoile kalavokki nuudeleiden kanssa.

X