Reseptit

Kalifornialainen pähkinäpiiras

Pekaani- tai saksanpähkinät kuuluvat perinteiseen pähkinäpiiraaseen. 
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 1/4 dl speltti- tai vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl vähäsokerista omenasosetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g rasiamargariinia
  • noin 1/2 dl vettä

täyte:

  • 2 munaa
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 1 dl vaaleaa tai vaahterasiirappia
  • 50 g voita tai rasiamargariinia
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vähäsokerista omenasosetta
  • 150 g pekaani- tai saksanpähkinöitä

Valmistusohje

 

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja nypi rasva joukkoon. Lisää omenasose ja vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Anna taikinan levätä hetki viileässä ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm), peitä kelmulla.
  3. Pilko hiukan pähkinöitä, paahda kevyesti ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata ja jäähdytä voi.
  4. Lisää munavaahtoon kaikki täytteen ainekset ja kaada vuoan pohjalle.
  5. Paista 180 asteessa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

1315 kJ (315 kcal)/1 annos

X