Reseptit

Kaljavelli

Kaljavelli on länsisuomalainen perinneruoka, jota nautitaan joulun aikaan. Lisää kaljavelliin juuri ennen tarjoilua leipäjuustokuutioita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaljavelli:

  • 5 dl vettä
  • 5 dl kotikaljaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 250 g leipäjuustoa pieninä kuutioina

Valmistusohje

Kaljavelli tehdään helposti näin:

  1. Mittaa vesi ja kalja kattilaan. Vatkaa jauhot joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää rusinat, siirappi sekä suola ja jatka keittämistä muutama minuutti.
  2. Lisää juustokuutiot juuri ennen tarjoilua.
X