Kaljavelli
Kaljavelli on länsisuomalainen perinneruoka, jota nautitaan joulun aikaan. Lisää kaljavelliin juuri ennen tarjoilua leipäjuustokuutioita.
Ainekset
Kaljavelli:
- 5 dl vettä
- 5 dl kotikaljaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl rusinoita
- 1 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 250 g leipäjuustoa pieninä kuutioina
Valmistusohje
Kaljavelli tehdään helposti näin:
Kommentit
hyi shaatana
Kommentit
hyi shaatana
Tipahdin Jampan kommentille 😀
Ihan parhautta! Vielä kun tekee taikinaklimppejä juuston sijaan. Nam!
Ei, kun molempia pitää olla!
Ruoasta ei saisi koskaan pahaa, mutta nyt on pakko. Kaljavelli oli Kokemäeltä kotoisin olleen isoisän herkkua. Vanhana kansan miehenä ruokaa ei saanut heittää pois, ja kaikki oli syötävä mitä eteen kannettiin. Niinpä me lapset istuimme pöydän vieressä yökkäämässä. Tästä jäi sellainen muisto, että pelkkä ajatteleminen vellin maistamisesta hirvittää. Jo pelkkä lämpimän oluen juominen jää väliin. Mutta syökää te minunkin osuuteni.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous