Reseptit

Kalkkuna-luumuwok

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kalkkunan rintafileetä tai valmiita kalkkunasuikaleita
  • 6 tuoretta luumua
  • 1 purjosipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelysjauhoja
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Paloittele kalkkunan rintafilee. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista niistä kivi ja lohko luumunpuolikkaat. Huuhdo, halkaise ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää kalkkunasuikaleet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Lisää luumut sekä purjosipuli ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Sekoita keskenään kanaliemi sekä maissitärkkelysjauhot. Kaada kanaliemi wokkiin ja hauduta aineita pari minuuttia. Höystä tuoreella timjamilla ja tarjoa ohjeen mukaan kypsennettyjen nuudelien tai pikariisin kanssa.

X