30.4.2015

Kalkkuna-parsakaalimunakas uunissa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/ Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 kananmunaa
1 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
200 g savustettua kalkkunaleikkelettä
200 g kevyesti keitettyjä parsakaalinnuppuja

Lisäksi

200 g raejuustoa
1 dl hienonnettua basilikaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Uunimunakas sopii koko perheen iltaruoaksi. Basilikalla maustettu raejuusto antaa sille mukavasti
mehevyyttä ja makua.

1. Vispiöi kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää vesi ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Suikaloi kalkkunaleikkele ja ripottele suikaleet sekä parsakaalinnuput munamassan joukkoon.

3. Paista uunimunakasta 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

4. Sekoita basilika raejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Lusikoi raejuustoseos kypsän munakkaan päälle ja tarjoile.

Katso myös:

Pinaatilla maustettu munakasrulla Ruoka.fi

Kasvismunakas uunissa Ruoka.fi

Italialainen munakas Kotiliesi.fi

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi