Reseptit

Kalkkunaa ja salsaa

Kalkkuna maistuu värikkään salsan ja juurestankojen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kalkkunan sisäfileetä (noin 600 g)

marinadi:

  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. rakuunaa ja timjamia)

paistamiseen:

  • öljyä

pinnalle:

  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta persiljaa tai muita yrttejä

salsa:

  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 tlk (325/ 285 g) maissinjyviä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja kuutioi puolikkaat. Valuta maissinjyvät. Sekoita kaikki salsan aineet keskenään. Mausta salsa maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi kalkkunan sisäfileiden päälle. Kääntele fileitä ja anna niiden maustua pari tuntia. Ota fileet marinadista. Kuumenna
öljy paistinpannussa. Lisää fileet pannuun ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes fileet ovat sisältä  mehevän kypsiä.

3. Tarjoa fileet maustetussa ruoanlaittofraichessa (esim. tatti-herkkusieni) haudutettujen juurestankojen ja salsan kanssa.

X