Reseptit

Kalkkunapihvit ja yrttikastike

Kalkkunapihvissä maistuvat appelsiinin ja soijakastikkeen yhdessä luoma makumaailma. Yrttikastike, riisi ja kasvikset sopivat pihvien oheen mainiosti.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl kalkkunan fileepihvejä
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 4 tl soijakastiketta
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2 tl rypsiöljyä

Kastike

  • 1 ruukku basilikaa
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 2 tl hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

1. Pese appelsiini hyvin ennen raastamista. Mausta kalkkunapihvit appelsiinimehulla ja raasteella sekä soijakastikkeella ja pippurilla. Jätä marinoitumaan.

2. Valmista kastike hienontamalla yrtit joko vihannesleikkurilla tai saksilla. Lisää sekaan muut aineet.

3. Puhdista, pilko ja kypsennä lisäkkeet.

4. Paista pihvejä öljytyllä pannulla molemmin puolin pari minuuttia, niin että ne kypsyvät kokonaan.

5. Tarjoa pihvit kastikkeen, kasvisten ja halutessasi riisin kera.

1370 kJ (330 kcal) annos

X