
Kalkkunavokki
Ohuet kalkkunasuikaleet ja tuoreet kasvikset kypsyvät kuumassa vokissa parissa minuutissa. Lehtikaali on paremman makuista, kun sen kiehauttaa ennen vokkaamista. Syö kalkkunavokin kanssa joko täysjyväriisiä tai nuudeleita.
Ainekset
- 2 ohutta kalkkunan fileepihviä
- 2 porkkanaa
- 1/2 paprikaa
- 4 lehtikaalin lehteä
- 2 valkosipulinkynttä
- (1 punainen chili)
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa, mustapippuria
- paistamiseen rypsiöljyä
Pinnalle
- paahdettuja cashewpähkinöitä
Valmistusohje
Kalkkunavokki tehdään helposti ja nopeasti näin:
1. Leikkaa lehtikaalista pois paksut ruodit. Ryöppää lehtiä minuutti kiehuvassa vedessä, valuta ja leikkaa lehdet pieniksi paloiksi.
2. Suikaloi porkkanat ja paprika. Viipaloi valkosipulinkynnet (ja chili). Suikaloi kalkkunapihvit ja paista ne vokissa öljyssä vaaleanruskeiksi. Nosta pois vokista. Lisää öljyä ja vokkaa kasvikset nopeasti. Lisää pannulle kalkkunasuikaleet. Mausta ruoka soijalla, sitruunamehulla ja chilikastikkeella. Kuumenna ja ripottele pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä. Tarjoa kalkkunavokki keitetyn riisin kanssa.
Katso myös:
Kalkkunapihvit ja yrttikastike, Ruoka.fi
Hedelmäinen kalkkunasalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous