26.4.2013

Kana-avokadosalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

yhteensä pari kourallista rucolaa, vuonankaalia ja vesikrassia
1 avokado
puolen sitruunan mehu
pala tuoretta kurkkua
2 tomaattia tai muutama kirsikkatomaatti
2 lehtisellerinvartta
200 g kypsää broileria tai kalkkunaa

Kastike

puolen sitruunan mehu
3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
rouhittua pippuria

koristeeksi

tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Avokado tekee tästä salaatista täyteläisen. Terästä kana-avokadosalaatin makua vielä avokadoöljyllä.

Huuhdo ja kuivaa rucola, vuonankaali sekä vesikrassi. Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Kuori avokadonpuolikkaat ja leikkaa ne kuutioiksi tai viipaleiksi. Valuta sitruunamehu avokadonpalojen joukkoon, etteivät ne tummu.

Huuhdo ja paloittele kurkku, tomaatit sekä lehtisellerinvarret. Paloittele broileri tai kalkkuna. Pane kaikki aineet tarjolle.

Sekoita keskenään sitruunamehu sekä öljy ja valuta kastike salaatin joukkoon. Rouhi pinnalle pippuria ja koristele salaatti tuoreilla yrteillä. Nauti porkkana- tai tomaattimehun ja täysjyväruisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi