Reseptit

Kana-juureskeitto

Vinkki: Kasvissyöjä vaihtaa keitossa broilerin esimerkiksi ravinnerikkaisiin papuihin tai linsseihin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Lisää kanakeiton liemeen chiliä, jos tykkäät lämpimän mausteisesta takapotkusta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kana-juureskeitto:

  • 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl öljyä
  • 1.5 tl karria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kanalientä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 4 keskikokoista kiinteää perunaa
  • ¼ tl chilirouhetta
  • 100 g pakastepapuja
  • 2–3 rkl ranskankermaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Lisää karri sekä vehnäjauhot ja anna kypsyä hetki. Kaada päälle kuuma kanaliemi.

2. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, palsternakka ja perunat. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä.

3. Lisää keittoon chilirouhe, pakastepavut ja nokare ranskankermaa. Anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Pakkaa keitto mukaan ruokatermoskannuun.

X