9.5.2012

Kana-juureskeitto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1.5 tl karria
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl kanalientä
1 porkkana
1 palsternakka
4 keskikokoista kiinteää perunaa
¼ tl chilirouhetta
100 g pakastepapuja
2–3 rkl ranskankermaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Lisää karri sekä vehnäjauhot ja anna kypsyä hetki. Kaada päälle kuuma kanaliemi.

2. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, palsternakka ja perunat. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä.

3. Lisää keittoon chilirouhe, pakastepavut ja nokare ranskankermaa. Anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Pakkaa keitto mukaan ruokatermoskannuun.

Vinkki: Kasvissyöjä vaihtaa keitossa broilerin esimerkiksi ravinnerikkaisiin papuihin tai linsseihin.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi