Reseptit 21.2.2016

Kana-kvinoakeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kvinoa tekee broilerikeitosta ruokaisan. Kvinoa on sekä suolistoystävällinen että keliaakikolle sopiva hiilihydraatti.

Ainekset

400 g broilerinfileesuikaleita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl paprikajauhetta
3–4 porkkanaa kuutioina
2 sellerinvartta kuutioina
2 pientä kesäkurpitsaa kuutioina
2 prk tomaattimurskaa
1,5 l kana- tai kasvislientä1
1 dl kvinoaa huuhdeltuna
suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää broilerit joukkoon. Paista lihoihin väriä ja lisää porkkanat, selleritja paprikajauhe. Jatka paistamista hetki ja lisää kesäkurpitsa, tomaattimurska ja liemi. Kiehauta ja keitä viisi minuuttia.

2. Lisää kvinoa ja keitä vielä 5–10 minuuttia.

3. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla basilikalla, laske lämpöä ja hauduta 30 minuuttia.

Katso myös:
Kana-juureskeitto, Ruoka.fi
Kvinoa-kasviskeitto, Ruoka.fi
Thaimaalainen kanakeitto, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi