Reseptit

Kana-nuudelisalaatti

Aasialainen nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Kokoa salaatti valmiiksi annoskulhoihin tai tarjoa yhdestä isosta salaattikulhosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kana-nuudelisalaatti:

  • 250 g broilerin fileetä
  • 2 tl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g munanuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • 8 minitomaattia
  • 1/2 kurkkua
  • 2 kevätsipulia
  • suolapähkinöitä

Kastike:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 limetin mehu
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1-2 tl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 silputtu chili

Pinnalle:

  • korianteria

Valmistusohje

Kana-nuudelisalaatti tehdään näin:

1. Sivele broilerifileet öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kypsiksi kuumalla paistinpannul­la. Anna fileiden jäähtyä haaleaksi ja viipaloi ne.

2. Keitä nuudelit pakkauksen oh­jeen mukaan, huuhtaise ne kyl­mällä vedellä siivilässä. Valuta hy­vin. Sekoita kastikeainekset kes­kenään. Anna kastikkeen maustua sillä välin, kun kokoat salaatin.

3. Leikkaa porkkanat tikuiksi. Puo­lita tomaatit. Leikkaa kurkku juus­tohöylällä pitkiksi suikaleiksi ja kiepauta suikaleet rullalle. Viipaloi sipulit. Pane nuudelit salaattikul­hon pohjalle, kääntele joukkoon puolet kastikkeesta. Lisää päälle kasvikset, broileri, suolapähkinät ja korianteri. Tarjoa kana-nuudelisalaatti lopun kastikkeen kanssa.

Kokeile myös muita kanasalaattejamme, esimerkiksi vietnamilaista kanasalaattia, ranskalaista kanasalaattia tai kanasalaattia rieskakoreissa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Nuudelisalaatti sopii kaikkiin tilanteisiin – testaa 5 maukasta ohjetta, joihin tulee himo

X