10.1.2017

Kana-ohrakeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ohrasuurimoilla rikastettu ja inkiväärillä maustettu kanakeitto lämmittää ja vahvistaa flunssa-aikana.

Ainekset

1 1/2 dl esikypsennettyjä ohra- suurimoita tai riisiä
3 broilerin koipireisipalaa
1,2 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 purjo
3 porkkanaa
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
1-2 tl currya
persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kypsennä ohrasuurimot tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa toiseen kattilaan vesi, lisää broileripalat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Murenna keitinliemeen liemikuutiot, lisää mausteet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua noin 30 minuuttia.

2. Nosta broilerinpalat pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja revi liha suikaleiksi. Siivilöi liemi. Lisää liemeen suikaloitu purjo, paloitellut porkkanat ja inkivääriraaste. Keitä noin 15 minuuttia.

3. Lisää keittoon broilerisuikaleet, ohraryynit, herneet ja tarvittaessa lisää nestettä. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto sitruunamehulla, currylla ja suolalla. Anna keiton seistä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Lisää mausteisia kanakeittoja:

Kana_kvinoakeitto

Kana-kvinoakeitto

kana-juureskeitto

Kana-juureskeitto

kana-kookoskeitto

Kookos-kanakeitto

Kotiliesi.fi: Kana-nuudelikeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi