Kana-ohrakeitto
Ohrasuurimoilla rikastettu ja inkiväärillä maustettu kanakeitto lämmittää ja vahvistaa flunssa-aikana.
Ainekset
Kana-ohrakeitto:
- 1 1/2 dl esikypsennettyjä ohra- suurimoita tai riisiä
- 3 broilerin koipireisipalaa
- 1,2 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 5 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
- 1 purjo
- 3 porkkanaa
- 100 g pakasteherneitä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1-2 tl currya
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kypsennä ohrasuurimot tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa toiseen kattilaan vesi, lisää broileripalat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Murenna keitinliemeen liemikuutiot, lisää mausteet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua noin 30 minuuttia.
2. Nosta broilerinpalat pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja revi liha suikaleiksi. Siivilöi liemi. Lisää liemeen suikaloitu purjo, paloitellut porkkanat ja inkivääriraaste. Keitä noin 15 minuuttia.
3. Lisää keittoon broilerisuikaleet, ohraryynit, herneet ja tarvittaessa lisää nestettä. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto sitruunamehulla, currylla ja suolalla. Anna keiton seistä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Lisää mausteisia kanakeittoja:
Kommentit
Kai tuo on 1,2 l tai 12 dl vettä?
Kommentit
Kai tuo on 1,2 l tai 12 dl vettä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous