Reseptit

Kana-pinaatti-pastagratiini

Valmista pastakastiketta voi hyödyntää herkullisessa gratiinissa.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmista pastakastiketta voi hyödyntää herkullisessa gratiinissa. Parhaat pastareseptit ovatkin yksinkertaisia!

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kana-pinaatti-pastagratiini:

  • 250 g pastaa, esim. penneä
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g valmiita kypsiä broilerin fileeviipaleita
  • 1 prk (250 g) pehmeää maustamatonta ruokajuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 1 prk (200 g) basilika-pastakastiketta
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 2 dl mozzarellaraastetta

Lisäksi:

  • voita tai öljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 astee­seen. Keitä 250 g pastaa na­pakaksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa broileriviipaleet 2–3 osaan. Sekoita ruoka­juusto ja pastakastike keskenään.

2. Valuta pasta ja säästä desi keitinvettä. Lisää keitinvesi tomaatti­ juustokastikkeen jouk­koon. Sekoita pastan joukkoon broilerit, herk­kusienet ja pinaatti.

3. Laita pastaseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle tomaatti­-juusto­kastike.

4. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vielä noin 8 minuuttia, jotta juusto su­laa ja ruskistuu kauniisti.

X