16.4.2012

Kanakeitto

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g broilerin rintafileitä
(1-2 rkl sitruunamehua)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
1 palsternakka
200 g kukkakaalia
200 g salaattifenkolia tai lehtiselleriä
1 l kasvislientä
(muutama maustepippuri)
1 dl paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
1 dl pastaa
muutama oksa lipstikkaa
muutama oksa kirveliä

Valmistusohje

Kanakeitto valmistetaan broilerin rintafileistä, kasviksista, kasvisliemestä ja paseeratusta tomaatista. Keitto maustetaan tuoreella lipstikalla ja koristellaan kirvelillä.

  1. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi ja mausta sitruunamehulla sekä soijakastikkeella.
  2. Puhdista ja pilko kasvikset.
  3. Paista broilerinviipaleita kevyesti öljyssä, lisää kasvisliemi ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä.
  4. Hauduta 5-10 minuuttia, lisää pasta, tomaattia, ripaus sokeria sekä hienonnettua lipstikkaa maun mukaan.
  5. Tarkista maku, koristele kirvelillä ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Jos jokin kasviksista ei sovi, kokeile sen sijaan kesäkurpitsaa. Tomaattia voit halutessasi lisätä murskattuna reilumminkin.

900 kJ (215 kcal) annos

Lue Myös

Kommentit (1)

Hieno mauste tuo lipstikka. Opin sen käytön Ystäväni kautta! Varmasti Käytän lipstikka vastaisuudessakin kun se tuntuu sopivan vähän joka ruokaan.




0



0

Hieno mauste tuo lipstikka. Opin sen käytön Ystäväni kautta! Varmasti Käytän lipstikka vastaisuudessakin kun se tuntuu sopivan vähän joka ruokaan.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi