Reseptit

Kananmuna-avokadoleipä

Kananmuna-avokadoleipä on täydellinen aamu- tai välipala. Siinä on kohdillaan kuidut, proteiinit ja hyvät rasvat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 palaa ruisleipää
  • ½ avokado tai 1 pieni avokado
  • ½ limetin mehu
  • paprika-tomaattisalsa
  • pala paprikaa (n. ¼ paprikaa)
  • 1 tomaatti
  • muutama basilikanlehti
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Lisäksi

  • 1 paistettu kananmuna
  • hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin salsa. Kuutioi paprika ja tomaatti ja hienonna basilikanlehdet. Sekoita ne kulhossa ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

2. Paahda ruisleivät.

3. Murskaa avokado haarukalla tahnaksi ja mausta limetin mehulla. Levitä avokadotahna leivälle ja lisää päälle paprika-tomaattisalsa sekä paistettu kananmuna. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.

4. Käännä päälle toinen leipä kanneksi ja nauti.

Myös näillä leivillä jaksat pitkälle iltapäivään:

Pähkinäporkkanasämpylät ja kotijuustoa

Pähkinä-porkkanasämpylät ja kotijuustoa

958082-kalkkunaleipa.jpg

Täysjyvä-kalkkunaleivät

963856-hedelma_voileipa.jpg

Hedelmäinen välipalaleipä

Kotiliesi.fi: Tuliset juusto-salamisandwichit

X