Reseptit

Kananmunalla täytetyt avokadot

Kananmuna on mainio paketti täynnä makua ja ravintoaineita. Kananmunalla täytetty lämmin avokado on nopea ja ravitseva aamupala.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kananmunalla täytetyt avokadot:

  • 2 avokadoa
  • 4 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus chilirouhetta
  • 1 pss rapeaa vihreää salaattia
  • 100 g fetajuustoa

Vinegrette:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Puolita avokadot ja poista kivet. Poista hedelmäliha kokonaisena lusikalla kuoresta ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Viillä pohjasta pala, jos avokado ei pysy vaakatasossa.

2. Koverra siemenen koloa hieman suuremmaksi pikkulusikalla. Riko kananmunat koloihin. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella chilirouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kananmuna on kypsynyt.

3. Sekoita vinegretten ainekset kulhossa keskenään.

4. Levitä lautasille salaattia ja nosta päälle avokadon puolikkaat. Murenna päälle fetajuustoa ja viimeistele vinegrettellä.

X