Reseptit

Kananmunaton caesarsalaatti myslillä

19.5.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tässä caesar-salaatissa suolainen mysli on mielenkiintoinen vaihtoehto perinteisille krutongeille. Tämä salaatti sopii vaikkapa grilliaterian lisukkeeksi kahdelle.

Ainekset

mysli

50 g kylmää voita
2 dl spelttihiutaleita
1 dl kuorellisia mantelilastuja
3 rkl auringonkukansiemeniä
0.3 tl suolaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia (tai rosmariinia)

kananmunaton caesarkastike

2 isoa sardellinfilettä (tai 4 pientä)
2 pientä valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunan mehua
1 tl punaviinietikkaa
1.5 rkl dijonsinappia
4 tippaa tabascoa
2 tl worcesterkastiketta
0.5 dl oliiviöljyä
70 g parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

sydän- tai romainesalaattia

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Aloita myslin teolla. Kuutioi voi ja nypi muiden aineksien joukkoon. Paahda uunissa noin 10 minuuttia kunnes seos on kullanruskeaa, anna jäähtyä.

2. Valmista sillä välin kastike. Laita kulhoon sardellifileet sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita haarukan avulla tahnaksi. Sekoita joukkoon sitruuna, etikka, sinappi, Tabasco ja worcesterkastike. Kaada oliiviöljy joukkoon koko ajan haarukalla vatkaten, lisää juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita kastike revittyjen salaatinlehtien kanssa ja koristele myslillä. Voit tarjoilla salaatin lisukkeena esimerkiksi grilliruoan kanssa tai lisätä salaatin joukkoon esimerkiksi katkarapuja, savulohta tai kanaa.

Katso myös:

Keväinen caesar-salaatti

Kotiliesi.fi: Caesar-salattikääröt