Reseptit

Kananpoikaa ja raparperihöystöä

Tarjoa pääruoaksi thai-tyyliin makeantuliseksi maustettua kananpoikaa ja raparperihöystöä.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerin rintafileetä ja raparperihöystöä

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 4 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl voita
  • 1/2 tl-1 tl suolaa
  • 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1 chili
  • 1-2 dl raparperimehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2-3 rkl Maizena-suurustetta

raparperihöystö:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1/4 chiliä
  • 1-2 raparperinvartta
  • 1 nippu pikkuporkkanoita
  • 100 g papuja tai sokeriherneitä
  • 1-2 sipulia varsineen
  • ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Broilerin rintafilee ja raparperihöystö tehdään helposti näin:

1. Esikäsittele kasvikset, puhdista ja pilko. Poista chilistä siemenet, raasta inkivääri.

2. Paista kananpojanfileet pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Mausta raastetulla inkiväärillä, suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää mehua ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla tai uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Suurusta neste Maizena-suurusteella kastikkeeksi. Voit halutessasi siivilöidä liemen tai valmiin kastikkeen.

4. Paista myös kasviksia muutama minuutti pannulla öljyssä, ensin porkkanoita ja papuja, raparperia ja sipulia vain hetki. Mausta inkiväärillä sekä chilillä. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Vinkki: Broilerin rintafilee ja raparperihöystö on kevyt arkiruoka. Jos nälkä on kova, tarjoa lisänä jasmiiniriisiä tai samalla uuninlämmityksellä valmistuvia rosmariinilla maustettuja lohkoperunoita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin maustaminen – kokeile uusia makuyhdistelmiä ja nauti maukkaista kanaruoista

X