8.5.2012

Kananpoikaa valkoviinissä

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Valkoviinissä kypsennetty kananpoika on perinteisen coq au vinin keväinen versio.

Ainekset

4 kevätkananpoikaa
1.8 kg broileripaloja
4 rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria
150 g pekonia
3 rkl voita + 2 rkl öljyä
400 g tuoreita herkkusieniä
500 g pikkusipuleita
1 pullo kuivaa valkoviiniä
2 dl vettä + 2 kanaliemikuutiota

Ranskalainen maustekimppu, bouquet garni

laakerinlehtiä
timjamin ja persiljan oksia
pala sellerin vartta, purjoa ja valkosipulia

Valmistusohje

1. Sido laakerinlehdistä sekä timjamin ja persiljan oksista ranskalainen maustekimppu. Maustekimppuun voi laittaa mukaan myös palan sellerin vartta, purjoa ja valkosipulia.

2. Jos käytät kevätkananpoikia, paloittele ne annospaloiksi. Kääntele palat maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista palat voi-öljyseoksessa paistinpannulla ja siirrä pataan. Kaada päälle viini ja lisää kuumaan veteen liuotetut kanaliemikuutiot sekä yrteistä sidottu maustekimppu. Hauduta kevätkananpoikia 10 minuuttia, broileria 20 minuuttia hiljalleen kannen alla.

3. Kuori sillä välin sipulit ja suikaloi pekoni. Ruskista sienet, sipulit ja pekonipalat kevyesti pannulla. Siirrä pataan ja hauduta vielä noin 20 minuuttia. Poista maustekimppu, tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa kananpoika vihreiden papujen ja keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi