Reseptit

Kananpoikagalantiini

Kananpoikagalantiini yrttiöljyn kera on maistuva alkuruoka.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g nahatonta, luutonta kananpojanrintaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 10 g suolaa
  • valkosipulia
  • 1 valkuainen
  • esikeitettyä porkkanaa
  • kaltattua tomaattia
  • purjoa

Valmistusohje

Pilko kylmät kananrinnat pienemmiksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa hienoksi. Lisää samalla murskattua valkosipulia hillitysti, valkuainen, suola ja kerma ohuena nauhana.

Sekoita tasaiseen massaan pieniksi kuutioksi leikattua, esikeitettyä porkkanaa ja kaltattua (kiehuvan kuumaan veteen kastettua, kuorittua) tomaattia. Mausta pieniksi suikaleiksi leikatulla purjolla. Sekoita huolellisesti ja huolehdi, että massa pysyy kylmänä.

Jaa massa kahdelle tuorekelmulle ja pyöritä ”karkkipaketeiksi”. Solmi päät ja tiukkaa paketit. Kiedo ympärille vielä kerros alumiinifoliota. Aseta paketit korkeareunaiseen uunivuokaan.

Kaada päälle lämmintä muttei kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että paketit juuri peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 35–45 minuuttia, kunnes sisälämpötila on korkeintaan 85 astetta.

Nosta kääröt varovasti vedestä, anna jäähtyä ja laita yöksi kylmään. Jos poistat folion, jäähtyminen nopeutuu huomattavasti.

Leikkaa kylmänä viipaleiksi ja tarjoa tuoreen yrttiöljyn kera alkupalaksi tai hyvän salaatin kanssa kevyeksi pääruoaksi.

• Yrttiöljyä voi valmistaa kerralla pari litraa oliiviöljystä, johon lisätään ripaus suolaa ja vaihdellen erilaisia yrttejä (basilikaa, timjamia, minttuja, saksankirveliä, rosmariinia). Ainekset jauhetaan hienoksi tehosekoittimessa.

Ohje: Kenkäveron pappila, Mikkeli

X