Kanasalaatti
Kanasalaatti maistuu kesäpäivän lounaalla tai saunan jälkeen iltapalana. Tämä kanasalaatti tehdään broilerin rintafileistä Amerikan malliin. Salaatti maustetaan itsetehdyllä majoneesi-kermaviilikastikkeella, jota säväyttää tacokastike ja valkosipuli.
Ainekset
Kanasalaatti
- 4 kpl broilerin rintafileepihviä
- 2 rkl öljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- kourallinen hienonnettua persiljaa
Salaattiin
- 1 amerikansalaatti
- pieniä voikukanlehtiä tai rucolaa
- 2 nektariinia tai persikkaa
- 2 kesäsipulia varsineen
- 2 porkkanaa viipaleina tai karkeana raasteena
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1-2 dl taco- tai salsakastiketta
- 1-2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Kanasalaatti valmistuu näin helposti.
1. Leikkaa broileripihvit paloiksi. Pane palat muovipussiin ja kaada päälle valkosipulilla, persiljalla ja sitruunalla maustettu öljy. Sulje pussi ja anna broilerin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
2. Ota palat öljystä ja paista kypsiksi.
3. Sekoita kastike kanasalaatille. Mausta kastike valkosipulilla.
4. Kokoa salaatti kasviksista, lisää pinnalle broileripalat ja tarjoa kanasalaatti kastikkeen kanssa.
Vinkki: Jos haluat hedelmäisestä kanasalaatista kevyemmän version, tee salaatille vinegrette-kastike.
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x salaatinkastike – ota haltuun helppojen kastikkeiden salat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous