Reseptit

Kanasalaatti

Kanasalaatti maistuu kesäpäivän lounaalla tai saunan jälkeen iltapalana. Tämä kanasalaatti tehdään broilerin rintafileistä Amerikan malliin. Salaatti maustetaan itsetehdyllä majoneesi-kermaviilikastikkeella, jota säväyttää tacokastike ja valkosipuli.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanasalaatti

  • 4 kpl broilerin rintafileepihviä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • kourallinen hienonnettua persiljaa

Salaattiin

  • 1 amerikansalaatti
  • pieniä voikukanlehtiä tai rucolaa
  • 2 nektariinia tai persikkaa
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 2 porkkanaa viipaleina tai karkeana raasteena

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1-2 dl taco- tai salsakastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Kanasalaatti valmistuu näin helposti.

1. Leikkaa broileripihvit paloiksi. Pane palat muovipussiin ja kaada päälle valkosipulilla, persiljalla ja sitruunalla maustettu öljy. Sulje pussi ja anna broilerin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

2. Ota palat öljystä ja paista kypsiksi.

3. Sekoita kastike kanasalaatille. Mausta kastike valkosipulilla.

4. Kokoa salaatti kasviksista, lisää pinnalle broileripalat ja tarjoa kanasalaatti kastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos haluat hedelmäisestä kanasalaatista kevyemmän version, tee salaatille vinegrette-kastike.

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x salaatinkastike – ota haltuun helppojen kastikkeiden salat

X