rieskarullat
Reseptit

Kanasalaattia rieskakoreissa

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 pyöreää rieskaa
  • 1 omena
  • 200-300 g broilerin rintafileitä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. Apetina Intia)
  • tilkka maitoa tai kermaa
  • 1 tl currya
  • 1 rkl sitruunamehua
  • rapeita salaatinlehtiä

Lisäksi:

  • 1 paprika
  • 1-2 porkkanaa
  • 1/2 kurkkua
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

Kanasalaatilla täytetyt rieskakorit sopivat retkievääksi. Rieskakorit on tehty pyöreistä rieskoista, jotka on paistettu rapeiksi muffinipellin koloissa. Tietysti rieskat voi myös kääriä pehmeinä rullaleiviksi.

Leikkaa broilerifileet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista palat kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi omena. Notkista tuorejuusto tilkalla maitoa tai kermaa. Mausta currylla ja sitruunamehulla. Sekoita broileripalat ja omenakuutiot juustoseokseen.

Painele rieskat isokokoisen muffinipellin koloihin. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin kuusi minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota rapeat leipäkupit varoen. Vuoraa jäähtyneet kupit salaatinlehdillä. Täytä rieskakupit broilerisalaatilla ja pakkaa isoon muovirasiaan. Leikkaa kasvikset tikuiksi ja kiinnitä kimpuiksi muovilenkeillä. Sekoita kermaviiliin chilikastike.

X