
Kanasouvlaki
Kanasouvlaki sopii kreikkalaisen aterian päätähdeksi. Tarjoa seurana grillattuja kasviksia, yrttejä, granaattiomenan siemeniä ja tsatsikia. Kanan ja kasvikset voi myös nauttia pehmeän pitaleivän sisään kääräistynä.
Ainekset
Kanasouvlaki
- 800 g kanan paistileikkeitä
Marinadi
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl minttua
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kanasouvlaki tehdään helposti näin:
1. Sekoita öljyyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Laita marinadi tukevaan muovipussiin.
2. Leikkaa paistileikkeet noin kolmeen osaan. Sekoita broileripalat marinadiin, sulje pussi hyvin ja laita jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään pitempäänkin.
3. Valuta kanapalat marinadista ja pujota vieri viereen metallisiin vartaisiin. Grillaa vartaita ritilän päällä välillä käännellen, kunnes liha on läpeensä kypsää. Voit myös grillata vartaat uunigrillissä. Vuoraa uunivuoka foliolla. Laita vartaat poikittain vuoan päälle ja grillaa täydellä teholla noin 10 minuuttia. Käännä kanasouvlaki-vartaat kerran kypsennyksen aikana.
Katso myös: Kanavartaat ja sataykastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattua korianterikanaa tikussa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous