Reseptit

Kanasouvlaki

Kanasouvlaki sopii kreikkalaisen aterian päätähdeksi. Tarjoa seurana grillattuja kasviksia, yrttejä, granaattiomenan siemeniä ja tsatsikia. Kanan ja kasvikset voi myös nauttia pehmeän pitaleivän sisään kääräistynä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanasouvlaki

  • 800 g kanan paistileikkeitä

Marinadi

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kanasouvlaki tehdään helposti näin:

1. Sekoita öljyyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Laita marinadi tukevaan muovipussiin.

2. Leikkaa paistileikkeet noin kolmeen osaan. Sekoita broileripalat marinadiin, sulje pussi hyvin ja laita jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään pitempäänkin.

3. Valuta kanapalat marinadista ja pujota vieri viereen metallisiin vartaisiin. Grillaa vartaita ritilän päällä välillä käännellen, kunnes liha on läpeensä kypsää. Voit myös grillata vartaat uunigrillissä. Vuoraa uunivuoka foliolla. Laita vartaat poikittain vuoan päälle ja grillaa täydellä teholla noin 10 minuuttia. Käännä kanasouvlaki-vartaat kerran kypsennyksen aikana.

Katso myös: Kanavartaat ja sataykastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattua korianterikanaa tikussa

X