Reseptit

Kanavartaat sataykastikkeessa

Grillissä tai uunissa, nämä kanavartaat maistuvat taatusti jokaiselle.

Teksti:
Taina Salovaara

Kaakkoisaasialaista alkuperää oleva satay-kastike on todella helppotekoinen. Tarjoa kastiketta esimerkiksi grillatun broilerin kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g broilerinrintafileitä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl punaista thaicurrya
  • 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl hiutalesuolaa
  • silputtua korianteria

sataykastike:

  • 1 silputtu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu chilinpalko
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 1 rkl thaikalakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 150 g maapähkinälevitettä
  • sitruunamehua
  • soijaa

Valmistusohje

Kanavartaat sataykastikkeessa on herkullinen grillaamalla tai uunissa valmistettava ruoka.

1. Leikkaa broilerifileet pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi öljystä, currytahnasta, inkivääristä ja valkosipulista. Kaada seos suikaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa 3-4 tuntia.

2. Ota suikaleet mausteliemestä ja pujota vedessä liotettuihin bambutikkuihin. Kun pujotat suikaleet haitarimaisesti tikkuihin, vartaat kypsyvät tasaisesti. Grillaa vartaita välillä käännellen noin 10 minuuttia tai kypsennä 200-asteisen uunin yläosassa noin 15 minuuttia. Ripauta kypsien vartaiden pinnalle hiutalesuolaa ja silputtua korianteria.

3. Kuullota kastiketta varten sipuli, valkosipuli ja chili tilkassa öljyä. Lisää vesi, sitruunaruohotahna, kalakastike, sokeri ja kookosmaito. Keitä hiljalleen muutamia minuutteja. Lisää pähkinälevite nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoitellen miedolla lämmöllä pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja soijalla, ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

X