Reseptit

Kaneli-suklaapusut

Rapean suklaakuoren alta paljastuu kuohkean pehmeä marenkivaahto. Marenkivaahdon voi maustaa maun mukaan paitsi kanelilla, myös esimerkiksi appelsiinilla tai mintulla.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkivaahto:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Kuorrutus:

  • 200 g tummaa- tai maitosuklaata
  • 2 tl rypsiöljyä

Koristeeksi:

  • syötävää värisuihketta

Valmistusohje

1. Levitä keksit leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Kuumenna uuni 175-asteeseen.

3. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon ja vatkaa koko ajan, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kaneli.

4. Lusikoi valkuaisvaahto pursotinpussiin, jossa on päässä halkaisijaltaan 1 cm:n kokoinen tylla. Pursota keksipohjille valkuaisvaahtoa. Paista uunin keskitasolla 6–8 minuuttia, kunnes marenkivaahto on pinnalta hieman kuivahtanut. Anna jäähtyä. Nosta leivinpaperin päälle tarjottimelle (joka mahtuu jääkaappiin).

5. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa. Sekoita joukkoon rypsiöljy. Valuta suklaakuorrutusta marenkileivosten päälle. Koristele halutessasi syötävällä glitter-suihkeella.

VINKIT MARENKIVAAHDON MAUSTAMISEEN:

Kookospusut: Lisää vaahdon joukkoon 1 dl kookoshiutaleita.

Kirsikkapusut: Aseta cocktailkirsikka keksipohjan keskelle ja pursota päälle marenkivaahtoa.

Minttupusut: Mausta marenkivaahto muutamalla tipalla piparminttuesanssia.

Mokkapusut: Sekoita vaahdon joukkoon 2 rkl pikamurukahvia.

Appelsiinipusut: Sekoita marenkivaahdon joukkoon 1 tl raastettua appelsiininkuorta tai muutama tippa appelsiiniesanssia.

Piparkakkupusut: Mausta marenkivaahto 1 tl:lla piparkakkumaustetta.

X