kanelikierrepullat
Reseptit

Kanelikierrepullat

Kanelikierrepulla eli cinnamon roll on amerikkalainen vastine meidän korvapuustillemme. Kanelikierteet voi kuorruttaa jenkkityyliin, mutta ne katoavat nopeasti parempiin suihin kuorruttamattominakin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina

  • 1/2 annos pullataikinaa

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Kuorrutus

  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 2 dl tomusokeria
  • 1/2 dl paksua jogurttia

Valmistusohje

Kanelikierrepullat leivotaan helposti näin:

1. Valmista pullataikina.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa hetki ja kauli se ohueksi, noin 40 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä voi taikinan pinnalle, ripottele päälle sokeri, kaneli ja kardemumma. Kääri taikina tiukaksi rullaksi aloittaen levyn pitkältä sivulta. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä se rullan alapuolelle.

3. Leikkaa rulla 16 viipaleeksi ja nosta viipaleet paperisiin pullavuokiin tai leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Anna rullien kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

4. Kuorruta kanelikierrepullat jäähtyneinä. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri jugurttiin. Valuta kuorrute pullien päälle.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

X