Reseptit

Kanelinen lihapata

Haudutettu lihapata lämmittää mukavasti. Perinteinen karjalanpaisti muuntuu syystalven sesonkiruoaksi, kun se maustetaan kanelilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 600 g karjalanpaistilihoja
  • 2-3 kanelitankoa
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 5 dl lihalientä (noin)
  • vettä

Valmistusohje

 

1. Kuori ja paloittele sipulit sekä juurekset. Kuumenna voi ja rypsiöljy paistinpannulla ja käytä sipulit ja juurekset pannulla. Kaada ne pataan tai uunivuokaan.
2. Ruskista paistinpannulla myös lihat parissa kolmessa erässä ja kaada nekin pataan. Lisää kanelitangot, laakerinlehdet, maustepippurit ja suola sekä sokeri. Kaada joukkoon lihaliemi ja vettä niin, että ainekset peittyvät.
3. Nosta pata tai vuoka 200-asteiseen uuniin ensin 30 minuutiksi ja laske sitten lämpöä 150-asteeseen. Peitä pata kannella tai vuoka foliolla ja hauduta karjalanpaistia vielä noin kaksi tuntia.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai makaronin kera.

Katso myös nämä reseptit

Stout oluella maustettu irlantilainen lihapata
Ranskalainen lihapata
Gulassi – unkarilainen lihapata
Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää
Kotiliesi.fi: Pataruokaa hitaasti haudutellen

X