Reseptit

Kaneliomena & tyrnikiisseli

Uunissa kypsennettävät kaneliomenat ja tyrnikiisseli ovat loppusyksyn herkku.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 omena/syöjä
  • voisulaa
  • sokeria
  • kanelia

Tyrnikiisseli

  • ½ l vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 dl tyrnimarjoja

Valmistusohje

 

1. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli. Poista omenista siemenkota ja valele omenat uunivuokaan kaneli-sokeri-voi -seoksella. Kypsennä omenat 175° C uunissa jättäen ne aavistuksen napakoiksi.

2. Valmista tyrnikiisseli. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta seos. Lisää vesikiisseliin tyrnimarjat. Soseuta kevyesti ja tarjoa kylmänä kaneliomenan ja kermavaahdon kera.

Ihanat uuniomenat:

Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta
Kinuski-uuniomenat
Kotiliesi.fi: Taikinoidut uuniomenat

X