Kaneliomena & tyrnikiisseli
Uunissa kypsennettävät kaneliomenat ja tyrnikiisseli ovat loppusyksyn herkku.
Ainekset
- 1 omena/syöjä
- voisulaa
- sokeria
- kanelia
Tyrnikiisseli
- ½ l vettä
- 1½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 dl tyrnimarjoja
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli. Poista omenista siemenkota ja valele omenat uunivuokaan kaneli-sokeri-voi -seoksella. Kypsennä omenat 175° C uunissa jättäen ne aavistuksen napakoiksi.
2. Valmista tyrnikiisseli. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta seos. Lisää vesikiisseliin tyrnimarjat. Soseuta kevyesti ja tarjoa kylmänä kaneliomenan ja kermavaahdon kera.
Ihanat uuniomenat:
Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta
Kinuski-uuniomenat
Kotiliesi.fi: Taikinoidut uuniomenat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous