Reseptit

Kantarelli-omenapasta

Omena, kantarelli ja rosmariini muodostavat metsäisen makutrion, joka sopii ihanasti sekoitettavaksi pastan joukkoon.

Teksti:
Suvi RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 2 pientä omenaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia

lisäksi:

  • 300 g nauhapastaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit, paloittele isot sienet pienemmiksi paloiksi ja huuhtaise lävikössä kylmällä vedellä. Pese omenat, halkaise ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkodat ja leikkaa omenalohkot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Nosta kantarellit kuivalle pannulle ja kuumenna pannu. Kun sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta, kaada sienet lautaselle.

3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Paista noin minuutti, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle sienet ja omenakuutiot. Mausta hunajalla ja suolalla sekä hienonnetulla rosmariinilla. Jatka paistamista vielä 3–4 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat hieman pehmenneet.

4. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kantarelli-omenaseos. Valuta päälle oliiviöljyä ja murustele päälle fetajuustoa. Tarjoile heti vihreän salaatin kanssa.

X