Reseptit

Kantarellicarbonara

Kantarelli­carbonara on nopea ja herkullinen arkeenkin sopiva ruoka. Maistuva versio syntyy myös paistettujen suppilovahveroiden tai mustatorvi­sienten kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kantarellicarbonara:

  • noin 300 g kantarelleja
  • 175 g pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukerma
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl parmesaaniraastetta

Lisäksi

  • 300 g spagettia

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

2. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipuli.

3. Paista sienistä neste pois kuumalla paistinpannulla. Laita sienet hetkeksi sivuun. Lisää pannulle pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää sipuli ja sienet ja anna ruskistua. Lisää kerma, kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääntele joukkoon kuuma valutettu pasta ja viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoile heti.

X