Reseptit

Kantarellicarbonara

19.9.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kantarelli­carbonara on nopea ja herkullinen arkeenkin sopiva ruoka. Maistuva versio syntyy myös paistettujen suppilovahveroiden tai mustatorvi­sienten kera.

Ainekset

noin 300 g kantarelleja
175 g pekonia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukerma
suolaa
mustapippuria
2 dl parmesaaniraastetta

lisäksi

300 g spagettia

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

2. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipuli.

3. Paista sienistä neste pois kuumalla paistinpannulla. Laita sienet hetkeksi sivuun. Lisää pannulle pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää sipuli ja sienet ja anna ruskistua. Lisää kerma, kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääntele joukkoon kuuma valutettu pasta ja viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *