Reseptit

Kantarellileivät

Kantarelleilla ja pinjansiemenillä päällystetyt leivät sopivat sellaisenaan pikkusuolaiseksi tai lounaalle vaikka tomaattikeiton kaveriksi.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta vaaleaa täysjyväleipää
  • l kantarelleja
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1/2 pientä sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen rouhittua pippuria
  • 1 rkl tuoretta yrttisilppua (basilika, timjami, lehtipersilija)

Valmistusohje

1. Puhdista ja perkaa sienet ja hienonna sipuli, (paahda pannulla ja) hienonna pinjansiemenet sekä paahda leipäviipaleet.

2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää sienet ja kypsentele niin, että ylimääräinen neste haihtuu.

3. Lisää pinjansiemenet ja mausteet, jaa seos leiville ja tarjoa keiton tai salaatin kanssa.

Sopii hyvin kesätomaattikeiton kanssa.

X