Reseptit

Kantarelliohratto

25.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

1 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
3 dl kantarelleja
1 pieni parsakaali
1 silputtu sipuli
1 rkl öljyä
6 dl kuumaa vettä
1 kasvisliemikuutio
0.3 tl suolaa
mustaapippuria
silputtua basilikaa

Valmistusohje

Ohrasta, kantarelleista ja parsakaalista tehty risotto on paitsi superherkullista myös ravitsemuksellisesti liki täydellistä kasvisruokaa

Paista kantarellit pannulla tilkassa öljyä. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä kukinnot juuri ja juuri kypsiksi vesitilkassa. Jätä sienet ja parsakaali odottamaan.
Murenna liemikuutio kiehuvaan veteen. Kuumenna sipulisilppu öljyssä kattilassa, lisää ohrasuurimot ja kuumenna hetki sekoittaen.

Lisää kauhallinen kuumaa lientä kerrallaan suurimoihin ja anna imeytyä. Kypsennä noin 30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppupuolella sienet ja parsakaali. Mausta suolalla, pippurilla ja silppua pinnalle basilikaa.