Reseptit

Kantarelliohratto

Kantarelliohratto hellii niin mieltä kuin kehoakin. Toisin sanoa täydellistä kasvisruokaa, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 3 dl kantarelleja
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 6 dl kuumaa vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 0.3 tl suolaa
  • mustaapippuria
  • silputtua basilikaa

Valmistusohje

Ohrasta, kantarelleista ja parsakaalista tehty risotto on paitsi superherkullista myös ravitsemuksellisesti liki täydellistä kasvisruokaa.

Paista kantarellit pannulla tilkassa öljyä. Jaa parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä kukinnot juuri ja juuri kypsiksi vesitilkassa. Jätä sienet ja parsakaali odottamaan.
Murenna liemikuutio kiehuvaan veteen. Kuumenna sipulisilppu öljyssä kattilassa, lisää ohrasuurimot ja kuumenna hetki sekoittaen.

Lisää kauhallinen kuumaa lientä kerrallaan suurimoihin ja anna imeytyä. Kypsennä noin 30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppupuolella sienet ja parsakaali. Mausta suolalla, pippurilla ja silppua pinnalle basilikaa.

X