Reseptit

Kantarellirisotto

3.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Risotto on ruokalajien klassikko ja erityisen hyvin se valmistuu metsän omista sienistä. Kantarellirisotto viimeistellään yrteillä ja parmesaanilla.

Ainekset

250 g (noin 1 l) kantarelleja
3 sipulia varsineen
2 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1/4 tl rouhittua mustapippuria
rucolaa tai tuoreita yrttejä, esim. kirveliä
parmesaaniraastetta tai -lastuja

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit.

Kuumenna öljy padassa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista niitä, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää riisi ja sekoita hetki, kunnes se on lasittunut.

Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi pienissä erissä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät uutta lientä. Kypsennä riisiä yhteensä noin 20 minuuttia eli kunnes se on kypsää, mutta vielä napakan tuntuista.

Höystä valmis risotto yrteillä ja parmesaanilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme