Reseptit

Kanttarellipatonki

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ dl vettä
  • 1/4 palaa hiivaa
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl öljyä

täyte:

  • 250 g (noin 1 l) kanttarelleja
  • 1 purjosipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g kanttarellituorejuustoa
  • 150 g juustoraastetta

voiteluun:

  • munaa

pinnalle:

  • auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää mineraalisuola ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

Puhdista ja paloittele kanttarellit. Huuhdo, halkaise ja suikaloi purjosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sienet sekä purjosipuli. Hauduta niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen, kunnes sienistä on neste haihtunut ja purjosipuli on pehmennyt. Anna jäähtyä ja lisää tuorejuusto sekä juustoraaste.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte levyille ja kääri levyt rullalle. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille ja tee pintaan terävällä veitsellä muutama viilto. Anna patonkien kohota noin puoli tuntia.

Voitele kohonneet patongit munalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

X