Karamellibanaanit
Karamellibanaanit saavat uunin lämmössä vielä vähän lisää makeutta ja ne pehmenevät mukavasti lusikalla syötäviksi. Rapea kuori ja kylmä jäätelö kruunaavat herkun.
Ainekset
- 2 isoa banaania
- 1 dl tummaa sokeria (esim. fariinisokeria)
- 50 g voita
- 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
- 3 rkl vaaleita rusinoita hienonnettuna
- 1 rkl rommia
Lisäksi:
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Puolita ja halkaise banaanit.
2. Sekoita sokeri, pehmeä voi, pähkinärouhe rusinat ja rommi kulhossa tasaiseksi seokseksi. Laita banaanit uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja ripottele kuorrutusseos banaaneille.
3. Paista 180-asteessa noin 25 minuuttia.
4. Jäähdytä hieman ja tarjoile jäätelön kanssa.
Katso myös:
Banaania kookosmaidossa
Grillatut hunajahedelmät ja rosmariinijäätelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous