Reseptit

Karamellibanaanit

Karamellibanaanit saavat uunin lämmössä vielä vähän lisää makeutta ja ne pehmenevät mukavasti lusikalla syötäviksi. Rapea kuori ja kylmä jäätelö kruunaavat herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa banaania
  • 1 dl tummaa sokeria (esim. fariinisokeria)
  • 50 g voita
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 3 rkl vaaleita rusinoita hienonnettuna
  • 1 rkl rommia

Lisäksi:

  • jäätelöä

Valmistusohje

1. Puolita ja halkaise banaanit.

2. Sekoita sokeri, pehmeä voi, pähkinärouhe rusinat ja rommi kulhossa tasaiseksi seokseksi. Laita banaanit uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja ripottele kuorrutusseos banaaneille.

3. Paista 180-asteessa noin 25 minuuttia.

4. Jäähdytä hieman ja tarjoile jäätelön kanssa.

Katso myös:

Banaania kookosmaidossa
Grillatut hunajahedelmät ja rosmariinijäätelö

X