Karamellikaritsa
Karitsan paahtopaistit marinoidaan muscovadosokerilla makeutetussa punaviini-teriyakiliemessä. Ruskistettaessa sokeri karamellisoituu paahtopaistin pinnalle paahteisen makeaksi.
Ainekset
- 4 (noin 600 g) karitsan paahtopaistia
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl teriyakikastiketta
- 1/2 dl muscovadosokeria
Paistamiseen:
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
Lisäksi:
- sormisuolaa, mustapippuria hienonnettua rosmariinia tai timjamia
Valmistusohje
1. Jos valmistat karamellikaritsan pakastetuista paahtopaisteista, ota liha sulamaan jääkaappiin 8–10 tuntia ennen marinadiin laittamista. Pyyhi paahtopaistien pinta kuivaksi talouspaperilla.
2. Sekoita kulhossa punaviini, teriyakikastike ja muscovadosokeri. Nosta joukkoon paahtopaistit. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 8 tunniksi. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
3. Mittaa voi ja öljy paistinpannulle. Kuumenna, kunnes voi hieman ruskistuu. Nosta pannulle pari paahtopaistia kerrallaan. Ruskista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta paahtopaistit uunivuokaan. Pistä yhteen paahtopaisteista paistolämpömittari lihan sivusta paahtopaistin keskelle saakka. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia lihojen paksuudesta riippuen, kunnes sisälämpötila on 60 astetta.
4. Ripottele paahtopaisteille sormisuolaa ja rouhaise pinnalle mustapippuria. Kääräise paahto paistit folioon 10 minuutiksi. Leikkaa paahtopaistit viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele päälle vielä hienonnettua rosmariinia tai timjamia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous